Ústav zdravotně sociální práce

Ústav zdravotně sociální práce (ÚZSP) je pracovištěm ZSF JU, které realizuje řadu činností prostřednictvím svých center. Mezi aktivity center ÚZSP patří odborná praxe studentů ZSF JU, výzkumná a publikační činnost, poradenství, aktivizační činnosti, osvětová a vzdělávací činnost, organizování jednorázových a pravidelných aktivit, pořádání víkendových akcí apod.

Do činnosti jednotlivých center se zapojují studenti ZSF JU v rámci odborné praxe či se mohou zapojit také jako dobrovolníci, a získat tak praktické zkušenosti v oblasti sociální práce a zdravotně sociální problematiky. 

Aktivní zapojení studentů do činnosti center ÚZSP i mimo odbornou praxi umožňuje také získávat a zpracovávat data pro bakalářské, diplomové a dizertační práce na základě praktických zkušeností studentů a rozvíjet studentské publikační a projektové aktivity.

Ústav sociální práce Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích existuje od roku 1998. V roce 2007 došlo k organizační změně, která spočívala ve vyčlenění ÚSP z katedry supervize a odborné praxe ZSF JU a  zařazení ÚSP do organizační struktury ZSF JU jako samostatného pracoviště na úrovni katedry pod názvem Ústav sociální práce (ÚSP). Díky změně organizační struktury ZSF s účinností od 1. 3. 2011 byl Ústav sociální práce přejmenován na Ústav zdravotně sociální práce (ÚZSP).

Odborným garantem výzkumu ÚZSP je prof. MUDr. Miloš Velemínský, CSc., dr. h. c.  V současné době patří pod ÚZSP tři centra: Centrum prevence civilizačních chorob; Centrum pro seniory a Centrum fyzioterapie.

 

Kontaktní údaje

Adresa

B. Němcové 585/54
370 87 České Budějovice

IČ: 60076658
Tel.:  
Fax:  
E-mail:  
Web: http://www.zsf.jcu.cz/cs/ustav-zdravotne-socialni-prace