„Raci na stráži“ postupují do finále inovační soutěže Parádní nápad

Technologie Fakulty rybářství a ochrany vod zaměřená na kontrolu kvality vody za využití raků postoupila do finále soutěže Parádní nápad. Jedná se o soutěž inovativních technologií tentokrát zaměřených na projekty z oblasti Mobility, Ekologie, Elektrochemie, Elektrotechniky, Robotiky, Energetické & průmyslové technologie. Soutěž organizuje společnost PowerHub ve spolupráci s Pardubickým podnikatelským inkubátorem.

Kancelář transferu technologií JU do soutěže přihlásila celkem tři technologie, které byly v rámci prvního kola soutěže krátce představeny:

  • „RemoteGuard“ hlavního řešitele doc. Broma ze Zemědělské fakulty
  • „Samonosná čistírna odpadních vod“ hlavního řešitele dr. Regendy z Fakulty rybářství a ochrany vod
  • „Raci na stráži“ hlavního řešitele prof. Kozáka z Fakulty rybářství a ochrany vod

Ze 40 přihlášených projektů, které byly v rámci 1. kola představeny, postoupilo dále 21 z nich.

Právě „Raci na stráži“ postoupili v soutěži do druhého kola, které organizátoři pojali jako tzv. BootCamp, dvoudenní akci zaměřenou na proškolení účastníků a tvorbu prezentace. Během prvního dne probíhala školení zaměřená na vybraná témata, jimiž byl Marketing, DesignThinking, Bussines model, Investice a Human Resources. Druhý den byl zaměřený na prezentační dovednosti, přípravu samotné prezentace a dále její představení před porotou. Z tohoto druhého kola soutěže byly porotou vybrány úspěšné projekty pro postup do finálového kola.

S velkou radostí oznamujeme, že JU bude mít ve finále projekt pana prof. Kozáka a jeho týmu „Raci na stráži“. Do finále jich postoupilo celkem 10.

Finále se koná 27. dubna 2021 v on-line podobě, které budou moci zájemci sledovat v živém vysílání přes Facebook.